Sprekers

rubenDagvoorzitter: en gastheer Ruben Vrijhoef (presentatie in pdf)

LogoTUDhogeschool utrecht

Ruben is Lector ‘Nieuwe Cultuur in de Bouwketen‘ aan de Hogeschool Utrecht en onderzoeker aan de TU Delft

————————————————————————————————————————————————————————————–

Lean purpose: het belang van goede langetermijndoelen (presentatie in pdf)

_MG_2784Lex van den Elsen

LogoLouwmanToyota

 

Lex is werkzaam als manager Dealer Development bij Toyota Nederland – Louwman & Parqui. Organisatieculturen en het centraal stellen van de klant zijn thema’s die voor hem  vanzelfsprekend in elkaar overlopen. Vanuit de communicatie- en retail branche en als trainer, manager en ondernemer heeft hij zich verder in deze onderwerpen verdiept.

Lex richt zich op de vertaalslag, ontwikkeling en implementatie van de ‘Toyota Way’ in Nederland. De filosofie van de Toyota Way vormt de basis van het succes van ’s werelds meest innovatieve autofabrikant. De filosofie van de Toyota Way zet traditionele organisatiepatronen overboord en ruilt deze in voor een veelal onorthodoxe aanpak van denken en handelen. Die aanpak leidt echter tot meer verantwoordelijkheidsgevoel, efficiency en openheid als ook een hogere tevredenheid bij klant of burger.  Juist nu, efficiency, lean en het centraal stellen van de klant van groot belang is.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Lean design: effectiviteit en innovatie (presentatie in pdf)

IrisDTommeleinProf. Iris D. Tommelein

LogoUCBerkeley LogoLCI

Als Vlaamse werkt Iris al jaren voor Berkeley (University of California, USA) en leidt daar een onderzoeksprogramma getiteld Project Production Systems Laboratory (P2SL – p2sl.berkeley.edu).

Dat programma richt zich op het ontwikkelen van kennis en tools voor project management en tevens een leeromgeving voor de lokale bouwbranche. Daarnaast is zij onderzoeker voor het Lean Construction Institute (LCI – www.leanconstruction.org). Speciaal voor ons gaat ze een overzicht geven over Target Value Design, Set-based Design, en Choosing By Advantages.

——————————————————————————————-

ruudRuud Gal

LogoInnoguru

LogoPhilipsLighting

Ruud, van Innoguru, is voormalig Senior Director Innovation Strategy bij Philips Lighting en is erg geboeid door hoe organisaties en netwerken van organisaties vernieuwen. “Hij heeft het geluk gehad om de afgelopen 25 jaar in tal van organisaties te zien hoe zaken werkten of mislukten.” Met name op het gebied van doelen stellen, structuur en cultuur is de interactie tussen  deze drie velden zeer van belang om innovatiegedrag te begrijpen en te sturen.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Lean partnering: langetermijnrelaties voor optimale samenwerking (presentatie in pdf)

frits3

Frits van Sambeek

h&m

 

 

 

Frits heeft ervaring opgedaan binnen de retail op het gebied het verbouwen van winkels conform new design en concept. Dit alles in een snel tempo, binnen de kosten en tijd met een vast team van bouwspecialisten.

Als member of Global Construction Support H&M zet hij zich in voor de begeleiding van bouwteams wereldwijd. Hiervoor houdt hij audits en neemt hij het initiatief voor de introductie van lean constructie. Voor zover er geen adequate lean trainers zijn in de landen, traint hij volgens een eigen samengestelde 2 daagse training de teams en hun partners in het lean denken en doen.

——————————————————————————————-

Albert van Lohuizen

Albert van Lohuizen

brink

 

 

 

Albert is werkzaam als manager Installatieconcepten bij Brink Climate Systems. De markt vraagt steeds vaker of de fabrikant mee wil werken in het ontwikkelen van integrale oplossingen voor installaties in de bouw. Door goede samenwerking wordt zekerheid geboden, zekerheid voor zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker.

Na veel ervaring te hebben opgedaan in Duitsland en Nederland is hij binnen Brink verantwoordelijk voor het bieden van conceptmatige oplossingen en de organisatiestructuur te vormen, zodat “het nieuwe” samenwerken vanzelfsprekend wordt en inmiddels is.

——————————————————————————————-

FvW_twitterFerry van Wilgenburg

LogoBouwketens

 

Ferry is sinds 2012 zelfstandig ondernemer op het gebied van ketensamenwerking in de bouwsector. Hij was vanaf 2005 verantwoordelijk voor het beheer van de 14.000 woningen van Woonwaard in Alkmaar. In die periode heeft hij gezien dat het heel goed mogelijk is om bouwprocessen slimmer, beter en sneller te organiseren. Dat leidt tot hogere kwaliteit, tegen dezelfde/lagere kosten. Het toepassen van Lean management is daarbij van groot belang, mits doorgevoerd tot op de werkvloer.

Hij adviseert, begeleid en traint bedrijven, teams en individuen op het gebied van duurzame ketensamenwerking. Dat varieert van woningcorporaties tot fabrikanten en van directie tot en met werkvloer. Hij werkt ook voor verschillende branche-organisaties.

Begin 2013 heeft hij BouwKetens.NL opgericht, een coöperatie waarin een aantal zelfstandigen door middel van samenwerking tot het aanbod van unieke multidisciplinaire kennis en ervaring komen. Twee leden van coöperatie BouwKetens.NL hebben brede praktijkervaring op het gebied van toepassingen van Lean in bouw gerelateerde processen. Meer informatie op  www.bouwketens.nl

————————————————————————————————————————————————————————————–

Lean logistiek: just-in-time bouwleveringen en meer…

alexander de vriesAlexander de Vries

hogeschool rotteram

Logo Logistiek in de bouw

Alexander geeft als hoofddocent logistiek aan de Hogeschool van Rotterdam colleges aan eerste- tot en met vierdejaars studenten op het gebied van logistiek, organisatiekunde en onderzoek. Tevens begeleidt hij projecten binnen  de minor Supply Chain Management. Onder andere met betrekking tot inkoop, het in kaart brengen van bedrijfsprocessen met het SCOR-model en ketenoptimalisatie met de Lean six sigma methode.

Binnen kenniscentrums houdt hij zich bezig met onderzoeken . Over hoe  MKB-bedrijven in binnenstedelijke bouwprojecten komen tot een betere samenwerking, coördinatie en afstemming. En hoe de bouw logistieke processen zo inricht dat zij effectiever, efficiënter en duurzamer kunnen opereren.

——————————————————————————————-

harm

Harm te Plate

LogoDENPci

Ruim 8 jaar geleden was Harm operationeel manager bij het grootste familiebedrijf van Nederland en kwam hij in aanraking met Lean, hier ontstond zijn passie voor de Lean filosofie. Door het toepassen van Lean werden de branden geblust die hij dagelijks moest bestrijden.

Gedurende de implementatie is hij afgestudeerd als Black Belt aan de Universiteit van Gent met als afstudeeropdracht Lean Logistiek. Tijdens zijn loopbaan heeft hij verschillende Lean implementaties begeleid op het gebied van Office, Manufacturing, Construction en uiteraard Lean Logistiek. Op dit moment is hij als eigen ondernemer met bedrijf DENPci (Damen en Plate continuous improvement) actief in het begeleiden van implementaties in diverse sectoren, o.a. automotive, service, productie en de bouw. Motto: “Vandaag moet het beter dan gisteren, morgen moet het beter dan vandaag”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *