Workshops

In het dagprogramma van ons symposium op 25 maart zijn workshops opgenomen. Hierin vinden 2 rondes plaats met daarin 4 workshops per ronde.

a)    Lean Partnering – Albert van Lohuizen (Brink Climate Systems) & Ferry van Wilgenburg (Bouwketens.nl)

De vanzelfsprekende rolverdeling in de bouwsector is snel aan het veranderen. De aannemer/het bouwbedrijf is niet langer per definitie de aangewezen partij om hierin het voortouw te nemen. De filosofie en rolopvatting van Brink Climate Systems is daar een goed voorbeeld van. De rol die de fabrikant vervult in samenwerkingsverbanden is breder dan het delen van productkennis. Rondom dit product kan er een toegevoegde waarde geboden worden. Graag willen wij vertellen hoe een dergelijke werkwijze ontstaat en wat onze ervaringen daarin zijn.

b)    Lean Logistiek – Alexander de Vries (Hogeschool Rotterdam) & Harm te Plate (DENPci)

Aan de hand van een presentatie en een case laten wij zien hoe Lean Logistiek een oplossing heeft voor de problemen in het hoofdtraject. Echter hebben we ook vragen met punten waar we tegen aan lopen. Dus we zullen het publiek weer vragen naar mogelijke oplossingen voor deze punten. Kortom een interactieve workshop waar men veel informatie krijgt over Logistiek in de bouw, theorie, praktijk en hoe Lean Logistiek kan werken.

c)     Lean Design – Iris D. Tommelein (Berkeley University)

Lean in de ontwerpfase is meer dan gezamenlijk ontwerpen of concurrent engineering! Want hoe zorgen we voor innovatieve oplossingen, die extra waarde voor de klant leveren en die ook nog eens binnen haar budget vallen? Hoe weten we de beste oplossingen te selecteren? Daar leert u meer over in een (NL gesproken) workshop met als onderwerpen: Target Value Design (TVD), Set-Based Design, en Choosing by Advantages (CBA).

d)     Design-Innovatie – Ruud Gal (Innoguru / ex-Philips Lighting Senior Director Innovation Strategy)

Zijn interactieve sessie zal de samenhang tussen innovatie, leeftijd, structuur, cultuur en mensen worden bekeken. Innovatie in de bouwkolom heeft veel verwantschap met innovatie in de industrie. Dezelfde fenomenen doen zich voor. In dat opzicht kan de bouwkolom veel leren van de industrie. Door middel van een oefening met een open innovatie praktijkcase, gaan jullie wat van die fenomenen te laten ervaren. Dat is natuurlijk altijd leuker dan een lang theoretisch verhaal!