Afstudeerkring Lean Bouwen

Onder leiding van: Martin van Dijkhuizen (Hogeschool Utrecht)

In samenwerking met:

Doel: Een nationale afstudeerkring/atelier waarin de deelnemers kennis delen en vraag en aanbod (onderwijs, bedrijfsleven) samenkomt.

Voorstel:

 1. Afstudeerverslagen met LEAN als onderwerp zijn beschikbaar voor alle studenten en docenten van alle hogescholen.
 2. LEAN-visies van de verschillende lectoraten/onderzoeksstoelen worden gedeeld tussen de verschillende hogescholen en universiteiten.
 3. De verschillende onderzoekthema’s en -aanpak van LEAN-afstudeerateliers worden tussen de verschillende hogescholen en universiteiten gedeeld.
 4. In afstudeerateliers ontwikkelde LEAN-kennis is beschikbaar voor alle hogescholen, universiteiten en betrokken bedrijven.
 5. Netwerk van LEAN-bedrijven is beschikbaar voor hogescholen en universiteiten.

Rol LCN: Vanuit LCN wordt jaarlijks een bijeenkomst (symposium/summit) georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst presenteren enkele studenten hun afstudeerwerk. Doelgroep: bedrijven, afstudeerders, studenten die oriënteren op afstuderen.

(Presentatie over current en future state Lean Construction Hogeschool Utrecht gepresenteerd door Martin op bijeenkomst van 20 februari 2013).

Status: start 2014

2 reacties op Afstudeerkring Lean Bouwen

 1. WoningWereld schreef:

  Ontzettend leerzaam onderwerp! Ik moet zeggen dat ik dit niet had geanticipeerd met deze woningmarkt! Is er een manier om me te abonneren op deze onderwerpen?

  • admin schreef:

   Goed te horen! Mogelijkheid om te abonneren is er nog niet, maar moet vanuit WordPress niet zo moeilijk zijn toe te voegen. We hebben dit overigens nog niet omdat we hier ook niet echt ‘bloggen’ over onderwerpen. We brengen vooral partijen (onderwijs, bedrijven, studenten) bij elkaar – ook onderling. Sluit je anders eerst aan via onze LinkedIn groep. Hartelijke groet, Rudy Gort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *