Lean Construction Symposium 2015: Lean & Duurzaamheid

Het Lean Construction Netwerk Nederland (LCN-NL) en Expertisecentrum Duurzame Innovatie (Avans Hogeschool) houden op dinsdag 12 mei het jaarlijkse Lean Construction Symposium.

Logo LCN-NL-rgbLogo EDI Avans

Programma

Het hoofdthema van het symposium  is Lean & Duurzaamheid, met als drie subthema’s:

  • development,
  • design for disassembly,
  • personeelsontwikkeling.

Het programma heeft een interactief karakter met presentaties en workshops. Tijdens de lunch en borrel wordt er ruimte geboden aan de bedrijven, docenten en studenten om met elkaar in contact te komen.

Development

Van idee naar… maar wat als de klanten nog niet bekend zijn? Of als je producten ontwikkelt die zo’n lange levensduur hebben, zoals gebouwen, dat de klantwaarde kan veranderen tijdens de levensduur? Hoe verhoudt zich dat tot de klantgerichte benadering waar Lean-denken voor staat? Spreker: Mieke Oostra. Lector Innovatie technologie in de bouw bij Saxion en lector Ruimtelijke Transformaties bij Hanzehogeschool.

Design for disassembly

Reductie van verspillingen betekent ook zó ontwerpen dat producten later gemakkelijk weer uiteengenomen kunnen worden. Je ontwerpt eigenlijk over het einde van de levensduur van een product heen. Spreker: Elma Durmisevic. Eigenaar 4D Architects.

Personeelsontwikkeling

Wat betekent Lean-denken voor de manier waarop organisaties met hun personeel omgaan? Spreker: Klaas Keizer. Eigenaar Groot Afbouw, Kaizen Afbouw en inspirator bij Mastermind Consultancy.

Lean Student Award

Lean Construction Student Award 2014 voor beste afstudeerder op snijvlak van lean en bouw

Daarnaast presenteren 3 studenten in Pecha Kucha-stijl hun afstudeerwerk om kans te maken op de Lean Student Award. Meld je aan als jij student bent en in 2014-2015 afgestudeerd op een lean construction-onderwerp met een 8 of hoger. Stuur je werk naar [email protected] (t.a.v. Ype Cuperus).

Aanmelden

Het symposium vindt plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 in Breda. Het is voor iedereen toegankelijk. De kosten voor deelname zijn € 150 inclusief btw. Voor studenten is het gratis.

Aanmeldingen lopen via Avans Hogeschool >> aanmeldformulier <<

Na aanmelding kun je je tot 1 mei kosteloos afmelden. Uiteraard kun je je ook door een ander laten vervangen. Geef dit vooraf per mail door. Voor meer informatie neem je contact op met het Expertisecentrum Duurzame Innovatie, 088 – 525 77 72 of via de mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *