Sprekers

Keynote spreker 1: Mathijs van Dijk – CEO WeLL Design

Titel: Platformbenadering – innovatie in standaardisatie
Hoe zouden Ikea, Google of Apple het aanpakken? Wat is de systematiek om een seriegrootte van n=1 te kunnen realiseren? Iedereen heeft immers behoefte aan een specifieke maatvoering, uitrusting en uiterlijk, die ook nog eens veranderbaar is.

WeLL Design heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van ‘MorgenWonen’ van VolkerWessels. Vanuit het denken van de Industrieel Ontwerper wordt een MorgenWonen woning in 1 dag gebouwd en na 3 dagen kun je wonen.

Mathijs_foto_3Sprekersinfo: Mathijs van Dijk –
ir. Industrieel Ontwerpen TU Delft
CEO van WeLL Design BV te Utrecht, een industrieel ontwerpbureau dat is gespecialiseerd in innovatie en de ontwikkeling van producten welke in serie- of massa worden geproduceerd.
Op www.welldesign.com zijn vele voorbeelden te zien.


Keynote 2: Antonie ter Harmsel – Directeur Hodes Bouwsystemen

Titel: Betrouwbaarheid als basis voor innovatie
Hodes bouwt altijd met bewezen technieken en materialen, waardoor ze geen tijd verspillen aan “probeersels” en geen risico’s lopen op het gebied van uitvoerbaarheid.
Hoe verhoudt zich dit tot innovatieve oplossingen?

Antonie_ter_HarmselSprekersinfo: Antonie ter Harmsel
Antonie is een actieve aanjager voor de lerende bouwsector. Hij is directeur van Hodes Bouwsystemen in Enschede, onderdeel van Hegeman+. Hodes staat voor snelle, betaalbare en flexibele huisvesting. Zie ook www.hodes-bouwsystemen.com.


Dagvoorzitter: Rutger Vrielink – Directeur Stichting Pioneering

Rutger_Vrielink_PioneeringRutger Vrielink is sinds eind 2014 directeur bij Pioneering, hét platform voor vernieuwing in de Twentse bouw. Als onafhankelijke schakel tussen de markt, kennisinstellingen en overheden is Pioneering de verbindende schakel voor innovatie.  Vrielink is binnen het netwerk regelmatig te vinden in  forums en als voorzitter of discussieleider.Zie ook www.pioneering.nl


Kick-off: Rudy Gort – Voorzitter Lean Construction Netwerk

Rudy-rozeshirt-cropped-smallStichting Lean Construction Netwerk Nederland (LCN-NL) zet zich in voor het verbreden, verdiepen en verhelderen van kennis over lean voor de bouw door het verbinden van onderwijs, onderzoek en bouwketen. Een belangrijke bijdrage hiervoor is het jaarlijks symposium waarbij alle doelgroepen vertegenwoordigt zijn en ook een ‘podium‘ krijgen.

Hij is auteur van het boek  Lean vertaald naar projecten – samen laten bouwen aan innovatievermogen. Naast zijn advies- en trainingswerkzaamheden is Rudy deeltijdonderzoeker bij het HAN lectoraat Lean.